Alinka Stockholm Department Festival
Maceo Plex Stockholm Department Festival
Four Tet Stockholm Department Festival

Stockholm 2022

June 4-5

 

Four Tet och Maceo Plex kurerar varsin dag när Department återvänder till Långholmen i sommar – allt överskott går till UNHCRs arbete i Ukraina.

Den första helgen i juni äger Sveriges somrigaste klubbkvällar rum på vackra Långholmen i Stockholm.

Två tungviktare och eviga favoriter inom den elektroniska musiken kurerar då Department under varsin dag.

Maceo Plex, en av USA:s stora house- och technoproducenter, kurerar line-upen lördagen den 4 juni. Förutom att Maceo Plex i snart 20 års tid hållit sig aktuell med singlar och album under flertalet pseudonymer fortsätter han att turnera världen över.

Dagen därpå, den 5 juni, kureras av ikonen Four Tet, som också kommer att göra sin första Sverige-spelning på närmare ett decennium.

En av artisterna som uppträder – fler namn utannonseras inom kort – är ukrainsk-amerikanska Alinka, vars musik perfekt balanserar mellan house och techno. Parkområdet kommer att gunga till hennes smittande beats. 

Department kommer att skänka överskottet från årets festival till UNHCR:s viktiga arbete för att hjälpa människor på flykt från det krigsdrabbade Ukraina.

Förutom att skapa ett evenemang med några av världens främsta artister och DJ:er inom elektronisk musik sätter Department en ny standard för andra arrangörer att följa. Tillsammans med Zero Mission fortsätter festivalen att investera i lokala FN-ledda projekt för bevarande av regnskog i Indonesien, motsvarande vårt gemensamma fotavtryck av produktionen för festivalen och besökarnas resor och boende.

Play
Kreera web&design Logo